Limburgse DBC Rug- en Nekkliniek | De Limburgse DBC Rug- en Nekkliniek is gespecialiseerd in de behandeling van rug- en nekklachten | Veel gestelde vragenVeel gestelde vragenHoe kan ik een afspraak maken?

U kunt hiervoor contact opnemen met onze rugkliniek, je vind onze contactgegevens onderaan op deze pagina.Heeft DBC een wachtlijst?

Vooraleer een behandeling opgestart wordt gebeurt er een uitgebreide evaluatie van de rug. Eerst komt men op consultatie bij de arts om na te gaan of uw rug/nekprobleem voor behandeling in aanmerking komt.

Het rug- of nekprobleem wordt besproken, de patiënt wordt lichamelijk onderzocht en afhankelijk van de bevindingen worden zonodig bijkomende technische onderzoeken aangevraagd.

Vervolgens wordt door middel van een biomechanisch functie-onderzoek van de wervelkolom nagegaan of iemand al dan niet in aanmerking komt voor het DBC-“Active Spine Care” programma.

Om te weten hoe ernstig het rugprobleem is worden een aantal (niet pijnlijke) tests gedaan en een vragenlijst voorgelegd aan de patiënt.

Met die informatie kan de ernst van het rugprobleem ingeschat en gemeten worden, en is het ook mogelijk een individueel behandelingsprogramma op te stellen.Is een medische verwijzing noodzakelijk?

Voor het doorlopen van een behandelingsprogramma in onze rugkliniek is geen medische verwijzing noodzakelijk.

De meeste patienten zijn echter wel verwezen : dit kan uw huisarts, een collega medisch specialist of een bedrijfsarts zijn.Wat kost een DBC-behandeling?

Afhankelijk van de ernst van de rugdysfunctie loopt het DBC-“Active Spine Care” programma over twee tot vier maanden met twee behandelingen wekelijks. Elke sessie duurt twee uren.

Aan de evaluatie zijn kosten gebonden die deels door de ziekteverzekering en deels door de patient gedragen worden.

De behandeling zelf wordt grotendeels terugbetaald door de ziekteverzekering.

Voor bijkomende uitleg kan u terecht op het secretariaat van de Dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie tel 011/251419.

Voor een afspraak of inschrijving kan u eveneens terecht op het nummer 011/251419.
DR. P. Grisar 0471 58 10 07
Kine H. Ceulemants 0474 58 26 73
L. Koninx 0477 25 15 23
V. Wolfs 0479 73 00 80


Kermetaplein
Diestersteenweg 206/10
3510 Kermt-Hasselt